The Eagles Legacy is supertrots om mee te dingen naar de titel ” Beste Tribute Band”. Volg ons vanaf 15 januari op SBS!!

Queen Must Go On. Exile Rolling Stones. Celebrating Amy. Stuk voor stuk  populaire tributebands: bands die – als een soort eerbetoon – proberen om de  hits van hun favoriete band tot in de perfectie na te spelen. In de gloednieuwe  muziekcompetitie The Tribute – Battle of the Bands nemen tributebands het  tegen elkaar op. Wie komt het meest in de buurt van het origineel? En wie krijgt  met hetzelfde gemak de fans op de banken? De optredens worden beoordeeld  door een vakjury, bestaande uit

Cesar Zuiderwijk – drummer van de Golden  Earring-, Angela Groothuizen en Spike, gitarist en zanger van DI-RECT. The Tribute – Battle of the Bands wordt gepresenteerd door Gerard Ekdom en is  vanaf 15 januari 2022 om 20.00 uur te zien op SBS6. De competitie start met 11 tributebands en bestaat uit zes afleveringen. Alles komt voorbij; van Queen tot Amy Winehouse, van Barbra Streisand tot The Rolling Stones  en van ABBA tot The Eagles. Elke band moet proberen om qua sound en stem zo  dicht mogelijk bij het origineel te komen.

De vier finalisten winnen een bijzondere prijs: ze mogen allemaal optreden tijdens een  groot tribute concert in de Ziggo Dome op zaterdagavond 26 februari. De grote vraag  is: wie mag als winnaar van de competitie het langst op het podium staan en de  meeste nummers ten gehore brengen? Wie is de beste tributeband? The Tribute – Battle of the Bands is het ultieme eerbetoon aan een groot aantal  nationale en internationale bands en een feestje voor de fans!

The Tribute – Battle of the bands wordt geproduceerd door Talpa Entertainment  Productions.