The Lighthouse Amsterdam IJburg 08-03-2015

The Lighthouse Amsterdam (IJburg), 08-03-20152015-03-08_Lighthouse_Amsterdam (3)

Dat oude liefdes niet roesten deed in het kwadraat maar weer eens opgeld toen we van oud NGIT gitarist Patrick Drabe een gig in IJburg Amsterdam toebedeeld werden.
In de muziekbusiness moet je het toch geregeld van elkaar hebben en daar waar mogelijk schuiven artiesten en musici optredens naar elkaar. Of we zondag 8 maart ons kunstje konden doen in Amsterdam. Laat nou net ons aller toetsenbeest Hijlko een weekje sneeuwploegen zijn. Zonder toetsen en zang, dat zou wat veel gevraagd zijn maar gelukkig had Paul Toonen, onze voorgaande toetsenist, de settings van zijn keys nog wel ergens paraat. Hij kwam weer eens als vanouds lekker een middag meeknallen.

Op een prachtig heldere en zonovergoten zondag 8 maart. The lighthouse was deze keer het toneel. Een mooi, elegant etablissement waarin de eigenaar, Toine Creemers, op zoek is naar een mooi concept voor de zondagmiddagen. Dat New Gig In Town dit als uitgelezen kans zag om zich wat meer te profileren in de hoofdstad laat zich raden. Ter plekke een goed bemeten podium dat, met hier en daar een ietwat andere opstelling, prima te bespelen viel.

Zondagmiddag, een moment om rustig te starten en dus de eerste zoete noten semi- akoestisch gebracht. Als een prima gastheer schonk Toine tijdens “Tequila Sunrise” maar even 6 glazen met citroen en zout, om het gevoel extra te versterken. Dan in de tweede en derde set er vol tegenaan.

Dat wij onze stukken kennen is niet meer dan logisch maar dat Paul na minimaal 4 jaar vrijwel alle toets- én zangpartijen nog zo sharp en eager de bühne af wist te slingeren, ongekend ! Petje af, Paulus!
Nu kennen we Paul niet anders maar toch; na zo’n lange tijd al je geluiden nog goed voor elkaar hebben én je partijen kennen, dat is met 25 nummers niet heel gemakkelijk. Én dat zónder oefenen met elkaar !!!
Uiteindelijk een heel geslaagd optreden gedaan waarbij Toine en wij tevreden over de samenwerking waren.
Wij komen graag nog eens Toine!

En voor jullie, tot gauw, tot NGIT!

>Past Gigs<