About Eagles                          

>Website Eagles<


History of the Eagles

Eagles @ Ziggodome_22-05-2014

Eagles in Nederland op 22 & 23 mei 2014 Live @ Ziggo Dome Amsterdam

Posted 23-05-2014
Popklassiekers Eagles belicht in Ziggo Dome
De Amerikaanse countryrockband Eagles streek donderdagavond voor het eerst neer in de Amsterdamse Ziggo Dome om daar zijn fameuze popklassieker ten gehore te brengen. Het is alweer een hele poos geleden dat Don Henley, Glenn Frey, Joe Walsh en Timothy B. Schmit gezamenlijk in Nederland te zien waren. Dat het repertoire van Eagles onverminderd populair blijft, blijkt uit de hoge noteringen in de jaarlijkse Top 2000 en deze twee uitverkochte shows in Amsterdam.

Onder de noemer The History Of The Eagles belicht de groep zijn belangrijkste en bekendste liedjes, plus de verhalen daarachter. De show gaat bescheiden van start, met Henley en Frey die een akoestische versie van Saturday Night laten horen.Henley wijdt vervolgens uit over zijn eerste kennismaking met onze hoofdstad. Tijdens de daaropvolgende liedjes, waaronder Train Leaves Here This Morning en Witchy Woman, worden er steeds bandleden op het podium toegevoegd, alvorens de opstelling compleet is met een robuuste versie van Doolin’ Dalton.

Onderscheiden
Het daaropvolgende Tequila Sunrise is amper van de plaatopname te onderscheiden. De verschillende Eagles-leden vertellen verhalen over het ontstaan van de liedjes gedurende de wissels op de bühne. Af en toe via een vooraf opgenomen videofragment, dan weer ter plekke.

De onderhoudende doch vaak erg droge geschiedenislessen zorgen ervoor dat de aandacht in de zaal soms wat afdwaalt. Bovendien wordt het concept in de tweede helft van het concert volledig overboord gegooid. De echte pijnpunten worden vermeden in ruil voor koddige anekdotes.

Karakters
Elk van de vaste Eagles-leden neemt een aantal maal het voortouw, waarbij de individuele karakters goed belicht worden. Waar Walsh in zijn hoedanigheid als flitsende showman alle aandacht opeist, is Henley de bedachtzame leider van het stel. Frey is de underdog en Schmit de relaxte allemansvriend.

De ego’s worden veelal aan de kant geschoven uit naam van de muziek in de bijna drie uur durende show, die perfect vertolkte varianten bevat van het groovy One Of These Nights, rockhit Life In The Fast Lane en het sentimentele New Kid In Town. De close-harmonyzang van Lying Eyes is ontzagwekkend.

Nabootsen
Er wordt maar zelden veel afgeweken van de hitversies, al steekt de groep een paar liedjes in een lichtelijk ander jasje. Zo krijgt Heartache Tonight een nieuw arrangement mee dat gebaseerd is op Barbara Ann van The Beach Boys, terwijl van Peaceful Easy Feeling de demo-opname wordt nagebootst.

In het laatste deel van de show is er relatief veel aandacht voor het solowerk van Joe Walsh, maar solohits van de andere heren worden jammerlijk overgeslagen. De ultieme Eagles-klassieker is uiteraard Hotel California, al zorgt de ingetogen uitsmijter Desperado voor het grootste kippenvelmoment. >Recentie: NU.nl/Pierre Oitmann<

>Lees recentie Oor.nl<