Dru Cultuurfabriek Ulft 2014

2014-12-27_NGIT_UlftDru Cultuurfabriek Ulft, 27 december 2014

De kerstkalkoen heeft het lijf nog niet verlaten of we kunnen weer aan de bak. Dit keer in een afgeladen Dru Cultuurfabriek in Ulft.

De voormalige kachelfabriek heeft plaatsgemaakt voor een  grote variëteit aan activiteiten waaronder ook een podium voor muziek en theater.Een prachtig podium met alle faciliteiten voor handen.

Wij landden na een lange rit vanuit onze woonplaatsen in een winters Ulft want daar waar koning Winter onze kerst weer eens overgeslagen heeft, heeft hij één dag na kerst alsnog het land aangedaan.

In de kou uitgeladen maar bij binnenkomst in de kleedruimte die we delen met 4eigner (tribute Foreigner), een heerlijk warm welkom. De kachel staat namelijk behoorlijk te stomen. Gelukkig staan de drankjes koud en verwelkomen we elkaar op de ons gebruikelijke manier. Het is 21.00 uur. Wij staan op deze tributeavond gepland om 21.55 uur na 4eigner. Alleen een linecheck en dat is altijd spannend omdat we de zang en koortjes dus niet op elkaar af kunnen stemmen. Vertrouwen op de geluidsmensen dan maar. Alle belangrijke stukken bouwen we al op achter het podium. Vooral de toetsen en drums nemen nogal wat tijd in beslag en is dus een uitdaging om in een half uurtje compleet klaar  te hebben. Maar om 21.55 staan we klaar en hebben we alles geplugd, versterkt en gechecked. Nou ja, alles ? Alleen die ene gitaarversterker dan… die is nog niet uitgemiket. (Dat gebeurd alsnog na het 4e nummer).

Na een promotie voor de Cliniclowns is de beurt aan ons. We starten zoals vertrouwd met “Take it easy” en al snel merken we dat de linecheck voldoende is geweest. We horen onszelf en elkaar prima. De geluidsman Jan, doet dus prima werk. De entourage is ook mooi te noemen; een uitverkochte zaal en een groot deel fans, ook van Eaglesmuziek.  Mensen zingen mee, fototoestellen flitsen en wij zijn lekker op dreef. In een krap uurtje laten we de top2000 hits passeren : New kid in town, Desperado, Life in the fast lane, One of these night en natuurlijk sluiten we af met de nummer 1 van dit jaar in de top2000, Hotel California. Het nummer dat al decennia in allerlei hitlijsten staat. Het nummer waarvan ik de tekst al op 12 jarige leeftijd kende. Ik moest en zou die tekst uit mijn hoofd kennen. En toen het nummer uitkwam had het direct al de magie dat het na bijna 40 jaar nog steeds heeft. En om de interactie met het publiek nog wat te verhogen laten we de rustige passage door het publiek zingen : “Mirrors on the ceiling, the pink champagne on ice, and she said….”

Na de eindsoli van Joep en Bas davert het applaus weer als vanouds uit de zaal. Het blijft een kick !

Helaas zit het er al weer op en moeten we als een raket afbreken want Aerosmith (en later AC/DC) staat al te wachten.

Na afloop nog even een biertje erin en dan weer op weg naar huis. Onderweg nog even naar de plaatselijke vetsmelter gezocht voor een broodnodige versnapering maar helaas… alles dicht !

Het was weer een prettig avondje met ons orkestje…….
Tot in 2015, tot New Gig In Town !!

>Past Gigs<