De Kroon Hellendoorn 2014

De Kroon Hellendoorn, 24 oktober 20142014_De Kroon_Bas

Op vrijdagmiddag/avond reizen is altijd lastig maar voor de meesten ging het goed en aangekomen bij De Kroon waren Pascal en Tonny (PP sounds) al druk bezig met het opbouwen van het geluid en het licht.

Het aansluiten en de soundcheck verliep verder probleemloos en om 19:30 konden we aanschuiven in Restaurant de Kroon waar een overheerlijke maaltijd (spareribs, salade en friet) werd geserveerd. Niet onvermeld mag de overheerlijke zelfgemaakte mosterd-mayonaise blijven die niet alleen geweldig lekker bij de spareribs smaakte maar tevens de friet tot een culinair hoogtepunt verhief.

Vóór de overdekte ingang –tevens rookgelegenheid- van de prachtige ruime zaal probeerden wij ons onder het genot van een sigaartje incognito op te stellen maar blijkbaar is Hellendoorn niet zo heel erg groot want dat lukte voor geen meter. Net als later in de pauze werd het er overigens niet minder gezellig door.

Om 21:45 tikte Jim af voor Take It Easy en na een uurtje werd de set werd afgesloten met Already Gone. Een primeur overigens was de pet van de toetsenist/gitarist waarmee hij volgens de rest van de band er bijna geweldig uitzag. Een andere primeur van dezelfde toetsenist/gitarist was het intro van Hotel California zonder blikken of blozen uitgevoerd met het geluid van een scheurende Gibson Les Paul (een overblijfsel van Get Over It) in plaats van een 12-snarige acoustische gitaar. Iets minder geweldig vonden wijzelf.

Ondanks dat we geen verzoekjes buiten het Eagles / Solo repertoire doen gaven Bas en Gerben gehoor aan het verzoek voor een nummer van Journey en de blijkbaar in het publiek aanwezige Journey-fans gingen helemaal uit hun dak toen Gerben in het outtro van The Last Resort nog een stukje Journey er doorheen mixte.

Wij vonden het in ieder geval geweldig en afgaande op de reacties het publiek ook, we komen graag nog eens terug !!!