Tribute to the Classics of Rock

Tribute to the Classics of Rock, 3 Mei 2014Classics of Rock 3 mei 14
Deze dag gingen we spelen in Aalten op een groot festival (Tribute to the Classics of Rock) dat wordt georganiseerd ten bate van diverse instellingen die belast zijn met de zorg voor het (zieke) kind. Het zou een mooi evenement worden en met een achterliggende gedachte als deze zagen we er erg naar uit. Zagen, want bijna leek er roet in het eten te worden gegooid toen ik op het punt stond te vertrekken; ik kreeg bericht dat onze zanger met onze drummer in het ziekenhuis was omdat de laatste een gescheurde kuitspier zou hebben en niet kon lopen, laat staan drummen.

Wat nu? Verschillende opties kwamen per What’s App voorbij maar leken op niks uit te draaien; we wilden onze kwaliteit waarborgen en ons daar graag van onze beste kant laten zien en dat kan eigenlijk alleen met onze eigen drummer. Ik had nog wel een idee maar de kans dat dat zou lukken was minimaal: mijn beste maat is professioneel drummer en doet dat op top niveau! Sjoerd Rutten is zijn naam en hij heeft het vreselijk druk met diverse bands en projecten. Daarnaast weet ik dat hij een tijd geleden eenmalig een Eagles set heeft gespeeld en dat totaal onvoorbereid… Zou hij zijn aantekeningen nog hebben?
Toch maar gebeld en alles leek mee te zitten; Sjoerd had niks te doen, deed een greep en vond zijn aantekeningen en kon binnen 1,5 uur ter plaatse zijn. En had er nog zin in ook…YES!

Inmiddels waren wij al bij de venue en hadden we snel onze spullen op het podium en werden de eerste geluiden al getest. Daar kwam Sjoerd, vanuit Venlo via Duitsland gestuurd en dus een stuk vroeger aanwezig dan gedacht. Hij kreeg een warm welkom van onze bandleden en vanaf dat moment startte een zeer professionele samenwerking: Sjoerd was zo klaar met opbouwen en zijn geluid kon worden gemaakt, even soundchecken en een nummertje doornemen, her en der een afspraakje maken en Sjoerd kon ‘voorbereid’ aan de slag. Voordat de show zou beginnen kregen we een heerlijk buffet voorgeschoteld en konden we na het sjouwen en bouwen even op adem komen en kletsen. Dat bleek erg gezellig te zijn met Sjoerd erbij! Toch misten we onze eigen Jim, die op de achtergrond meedeed door regelmatig te appen en duidelijk liet blijken vreselijk te balen niet mee te kunnen doen. Dat konden we ons voorstellen, zeker toen bleek dat het aardig druk werd en we vanaf het eerste nummer meteen een enorme respons van het publiek mochten krijgen. Sjoerd deed het geweldig, het klonk vet en hard maar vooral smaakvol wat hij deed en dat zorgde bij ons voor geruststelling en snel daarna voor een flinke kick!

We speelden lekker, het publiek ging uit zijn dak en we kregen tussen de 3 sets door erg prettige reacties van velen die vooral voor ons gekomen bleken te zijn. Helemaal fijn dus dat we onze kwaliteit hebben kunnen laten zien en niet voor minder zijn gegaan! Dit werd andersom ook Sjoerd beaamd want hij vond het een heel fijne band (waar ik natuurlijk regelmatig over opschep als ik hem zie) met top-muzikanten die duidelijk op elkaar zijn ingespeeld. Een mooi compliment!
Kortom: een geslaagde dag met een minder fijne aanleiding. Dank gaat uit naar Sjoerd Rutten die meteen enthousiast insprong op ons probleem. Beterschap gaat uit naar Jim die wel een tijdje zoet zal zijn met zijn kuit.

Ik ben trots op mijn vriend en mijn band!

>Erwin Pijl<  >Past Gigs<